IBC-mässan AmsterdamSep 13 · 2010

by: Johan Folkesson

No comments

tags:

Då var vi tillbaka i full produktion igen efter en spännande helg på IBC mässan i Amsterdam.

IBC är en broadcastmässa innehållande all den teknik som är involverad i vår egen produktion. Här hittar vi nya spännande programvaror och tekniska innovationer som tar oss längre fram i vårt kreativa skapande. Den produktionspipeline vi har utarbetad och jobbar igenom här på Digifex måste alltid ses över för att  kunna utvecklas så vi kan hålla bästa möjliga kvalité.  Men självklart är det inte bara tekniken som spelar roll för vårt film- och bildskapande. En stor portion inspiration från andra kollegor runt om i världen får man också ta med sig hem från en mässa som denna.

IBC mässan är framför allt en TV-/broadcastinriktad mässa, men de programvaror som används inom TV branschen är ju i stora drag också de vi använder oss av. I 3d-industrin har vi mjukvarortillverkaren  Autodesk som har programmet Maya. Ett fantastiskt verktyg som vi bygger mycket av vår produktion igenom som t ex Animationer och specialeffekter.

Andra tillverkare som vi tog del av på mässan:

Eyeon, skaparna av compositingprogrammet Fusion som vi använder för att göra vår post production.
http://www.eyeonline.com/Web/EyeonWeb/Default.aspx

Foundry, som är tillverkarna av ett annat compositingprogram, Nuke! Men framför allt har de ett nytt väldigt spännande textureringsvertyg för 3d-modellering som heter MARI. Mari är ett program som baserar sig på en ny teknologi som gör att vi kommer att kunna göra textureringen i 3d mycket mer effektiv. Texturering som idag är väldigt tidskrävande kommer med hjälp av Mari revolutionera detta arbete. Så inom en snar framtid kommer detta program att släppas och vi kan knappt vänta 🙂

http://www.thefoundry.co.uk/products/mari/

Adobe, After Effect som vi använder oss mycket av i samband med motion graphics. After Effect CS5 har lite nya “tools” som är tidssparande. Ett av dessa tools, kallad Roto brush, hjälper en att frilägga detaljer i en film som inte ska vara med eller skapa masker för green screen arbete.  Alla som vet hur frustrerande och långsamt ett rotoarbete kan vara får en glad överraskning genom detta nya sätt att jobba.

http://tv.adobe.com/watch/learn-after-effects-cs5/making-a-quick-matte-with-roto-brush/


No comments / add comment

Comments are closed.