3D-jobb med Hilanders KitchenFeb 01 · 2011

by: Johan Folkesson

No comments

tags:

Vad gör du om inte produkten finns? Du kan plåta en förpackning och retuschera in nytt artwork. Om förpackningen är rätt. Det kanske inte alltid blir så bra kvalité. Fotograf ska bokas, du behöver fixa en förpackning, skicka över förpackningen till fotograf, kanske närvara själv vid fotograferingen, boka retuschör och vänta på att retuschen ska bli klar. Vad händer om förutsättningarna ändras när fotot är taget? Behöver allt göras om igen då?

Så här har de flesta jobbat genom åren. Hilanders Kitchen valde ett annorlunda arbetssätt. De valde CGI.

Vi fick reda på vilken förpackning som skulle användas, vi sprang ner till affären och köpte den. Vi modellerar förpackningen, satte på artwork som vi fått av kunden, ljussatte och renderade. Sedan retuscherade vi för att få fram verklighetskänslan. På några dagar fick de en färdig bild. Det bästa av allt är att vi nu har modellen i vår modellbank så nästa gång de vill ha en bild av samma produkt eller av samma modell med annorlunda artwork tar det bara några timmar innan de kan ha en ny bild!

Även en gruppbild till Kronjäst har vi fått göra till Hilanders Kitchens. Fördelen med denna var att vi kunde i efterhand bredda avståndet mellan påsarna. Detta hade varit lite omständigt att göra i retusch. Om det dessutom finns planer på att göra en animation av förpackningarna använder vi modellerna som redan finns, vilket ger ett fördelaktigt pris.

No comments / add comment

Comments are closed.